Repris av Kristina Ohlssons Tusenskönor

Handling

En präst och hans hustru hittas döda i sin säng. Enligt ett självmordsbrev har mannen först tagit livet av hustrun och sedan sig själv efter att ha fått veta att deras dotter dött av en överdos. Några nära vänner till paret står på sig och hävdar bestämt att det omöjligt kan röra sig om ett självmord, vilket leder till att Alex Recht och hans specialgrupp kallas till platsen för att ta sig en närmare titt.

Fredrika Bergman, gruppens civilanställde utredare, är höggravid och tilldelas ett enklare fall med en smitningsolycka där en utländsk man blivit påkörd utanför Stockholms Universitet. Bakom det enkla fallet lurar dock en invecklad härva av människosmuggling och det visar sig snart att de båda fallen hänger ihop.

BRA!

Tusenskönor är Kristina Ohlssons andra bok om den civile utredaren Fredrika Bergman och hennes kollegor. Jag tycker att författaren fått till en bra balans mellan mordhistorien och polisernas minst sagt komplicerade privatliv. Jag lyssnade på berättelsen som ljudbok, och det tog mig bara tre dagar att lyssna klart. Jag lyssnade medan jag var på gymmet, tog extra långa promenader och städade lite extra bara för att få lyssna vidare, så bra var den!

 

Läs vad Linda tyckte om Tusenskönor

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare