Rekommenderad sommarläsning/tittande: Sara

Sommaren är det perfekta tillfället att läsa den där klassikern som du aldrig hinner med under vintern. Regnar det eller tröttnar du på det sol kan det ibland vara skönt att krypa in och se en bra film.

Klassikern: New York-trilogin

Paul Austers  klassiker från 1987 du inte får missa, smart snyggt och bra. De är en av få deckare som är så mycket mer än bara deckare. Tre berättelser i en bok. Stad av glas, Vålnader och Det låsta rummet. Läs den gärna på engelska för att få ut det mesta av språket.

 

 

TV-serie: Kommissarie Montalbano

Är vädret skit? Har du det rätt bra i Sverige men ångrar att du inte bokade den där resan till medelhavet? Då ska du se Kommissarie Montalbano baserad på Andrea Camilleris deckare. I 9 säsonger får du följa livsnjutaren kommissarie Montalbano och hans smått galna kollegor. Vyerna över Sicilien är helt ofattbart vackra! Har du redan sett alla avsnitt? Då finns det en miniserie om när Montalbano var ung. ”The young Montalbano”

Film: Anthony Zimmer

Jag är väldigt förtjust i fransk tv/film/serier. Anthony Zimmer är en fransk thriller från 2005 som utspelar sig i Nice som ju är en riktig sommarstad.

Glad sommar!

Detta inlägg är publicerat under Allmänt, Böcker, Film/Tv och märkt , , , , , , , , av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.