Rekommenderad sommarläsning: Mördarens apa av Jakob Wegelius

Vilken bok! Den är som en blandning av Alkemisten av Paulo Coelho och Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson fast skriven för barn (och vuxna med för den delen).

 

Huvudpersonen… eller huvudkaraktären kanske är ett bättre ord, är gorillan Sally Jones. Hennes människovän Chiefen (Henry Koskela) blir på grund av en rad olyckliga omständigheter oskyldigt dömd för mord. Sally Jones blir hans enda hopp om att bli rentvådd… 

Detta är en RIKTIGT bra bok. Den innehåller mycket spänning, men även i de lugnare bitarna av boken är den trollbindande. Det vilar ett tunt täcke av ”saga” över hela storyn vilket gör den väldigt målande och levande.

 

Trots att boken innehåller mycket spänning blir den aldrig otäck vilket gör att den passar som högläsningsbok även för yngre barn.

 

Så samla familjen de kommande ljumma sommarkvällarna och ha lite högläsning ur Mördarens apa!

 

(PS Hollywood, här har ni nästa riktigt stora familjefilm)

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.