Avdelning 73 av Sofie Sarenbrant

Detta är den fjärde deckaren i Sofie Sarenbrants serie om Emma Sköld. Boken är en direkt fortsättning på tredje boken Visning pågår. 

OBS! Texten nedan innehåller spoilers för de som inte läst Visning pågår!!!

Visning pågår slutade med en riktig cliff-hanger. Emma hade råkat ut för en “ridolycka”. I Avdelning 73 får vi följa Emma då hon precis vaknat upp ur en flera månader lång koma. Mycket har hänt under tiden hon varit frånvarande från världen. Hon har inte många minnen från “olyckan” men en växande känsla får henne snart att inse att det kanske inte var en olycka…

Sarenbrant har hittat en helt egen “formel” som fungerar ovanligt bra. Hennes böcker är till 90% nästan en kliché på deckargenren. Många gånger känns de nästan extremt förutsägbara och intetsägande. Men…. sedan har vi de där 10%… Som Sarenbrant använder som en krydda på storyn. Ibland fungerar det bra och ibland fungerar det otroligt bra. I Avdelning 73 fungerar det otroligt bra. Resultatet blir en bok med högt tempo som bryter mot alla regler på ett sätt som får det att pirra till lite i magen. 

Ljudboken av Avdelning 73 läses upp av Katarina Ewerlöf (som är Sveriges bästa uppläsare) så varför inte passa på att njuta av ljudboken nu i sommar!

1 Kommentar

  1. Måste läsa snarast! 🙂

    Anmäl!

    12 juni 2015 1:03