Price of Justice av Alan Brenham

Polisen Jason Scarsdale från Austin, Texas, är nybliven änkling med en femårig dotter och han försöker balansera arbets- och privatlivet. Det är inte det lättaste. Han utreder två mord samtidigt som hans svärmor försöker få vårdnaden om hans dotter Shannon. Shannon blir vän med brottsanalytikern Dani Mueller men det visar sig att hon har en mörk hemlighet, så Jason tvekar om han ska låta Dani vittna i vårdnadsmålet.

When is the price too high?

Frågan på bokomslaget är väldigt passande. Vissa val som Dani har gjort i det förflutna har haft stora konsekvenser men det finns ingen återvändo. Den största delen av boken är skriven i tredje person men ibland kommer det kapitel där vi får följa handlingen från Danis synvinkel och på så sätt får vi reda på en del av hennes hemligheter.

Att skipa rättvisa

Författaren har skapat komplexa karaktärer och du undrar hela tiden vad som ska hända härnäst. Boken får dig också att tänka på hämnd och man frågar sig själv om det någonsin är okej att ta lagen i egna händer.

Karaktären Dani är ursprungligen från Tyskland och tyska meningar hittas lite här och var i boken. Jag är inte förvånad när jag får reda på att författaren bodde i landet i några år. (Som bonus var jag glad när jag förstod allting.)