En lögn att lita på av Elizabeth George

Som jag har väntat på den nya från Elizabeth George! Äntligen en ny bok i serien om Lynley och Havers. Barbara Havers är för övrigt en av mina absoluta favoritkaraktärer i deckarvärlden: det finns ingen kvinna som liknar henne och det gör mig överlycklig. Hursomhelst, så har jag verkligen sett fram emot denne eftersom jag läst alla böcker i serien och jag tror det var den här serien plus Tony Hill-serien av Val McDermid som verkligen gjorde att jag fick upp ögonen för deckargenren. Innan så läste jag mer skräck faktiskt. Men, åter till En lögn att lita på.

Handlingen

Uppe i Cumbria, i nordvästra England ramlar den förmögne Ian Cresswell mot sin död: han halkar till, slår huvudet på en sten och faller i vattnet där han drunknar. En olycka verkar det som. Eller är det verkligen det? Cresswells morbror, en känd industrimagnat, utnyttjar sina kontakter i överklassen och får hjälp av, just det: Thomas Lynley.

Lynley, som fortfarande befinner sig i djup sorg efter mordet på hans fru Helen, skickas upp till Lake District för att göra en diskret undersökning. Cresswells död verkar vara en olycka men samtidigt så verkar familjen bära på en massa hemligheter.

Mina egna tankar

Oj, vart ska jag börja? Jag såg verkligen fram emot den här boken eftersom jag är förtjust i karaktärerna och Elizabeth Georges lite klassiska deckarstil men den här boken… Missförstå mig inte nu, jag har stor respekt för George och jag läste snabbt ut den här klossen på 634 sidor, men den här boken är inte särskilt bra. Varför undrar ni? Jo, för att den egentligen inte är en deckare i mitt tycke. Intrigerandet, som faktiskt handlingen bygger på i den här boken, påminner mer om den man hittar i såpoperor och dramaserier. Inget ont om det, många gillar det men det gjorde mig besviken eftersom jag förväntade mig en klassisk mordgåta. Jag vill inte avslöja för mycket om handlingen och resultatet men jag kan säga som så att även om den här boken gjorde mig besviken så kommer jag att skaffa mig nästa bok så fort den blir tillgänglig. Boken var egentligen inte dålig men den var inte det jag hoppades att den skulle vara.

 

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Veronica. Bokmärk permalänken.

Om Veronica

Namn: Veronica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 32

Om mig: För närvarande student. Har precis avklarat tre terminer engelska och nu är det svenska som gäller. Har siktet inställt på på Uppsalas översättarutbildning och hoppas på att en dag kunna översätta lite litteratur (gärna deckare då förstås). Förutom att läsa deckare (och skräck) så tittar jag gärna på film även om jag märker att min smak blir mer och mer särpräglad för varje år.Tycker även om att pyssla med mina krukväxter och mina naglar (men inte samtidigt). Har även en liten personlig blogg som är tillägnad nagellack.

Gillar framför allt denna typ av deckare: Faktum är att jag tycker om de flesta typer av deckare men förmodligen helst de som får mig att tänka och gärna ha en liten skruv. Jag tycker om att bli förvånad när jag läser. Favoriterna är Mo Hayder, Belinda Bauer och Andrew Taylor. Men jag ser även fram emot nya böcker av Elizabeth George, Minette Walters (nu var det allt bra länge sedan!) och Val McDermid.