Onsdag 21 september

[SCROLL]

Onsdag 21 september

TV2  20.00  Damernas detektivbyrå

Mysdeckare baserad på Alexander McCall Smiths böcker om den 1:a kvinnliga detektiven i Botswana. (Säsong 1 del 5)

Kanal 1  21.00  Bron

Svensk-dansk storsatsning på en ny kriminalserie som heter Bron. Kroppsdelar hittas mitt på Öresundsbron och både den danska och den svenska polisen kopplas in. Storstjärnor både på filmduken och bakom filmduken. Läs mer härDEFINITIVT ATT PROVA!

TV3  21.00  Efterlyst

Hasse Aro är återigen i TV-rutan för att få allmänheten att hjälpa till att fånga skurkar. Bisittare är Tommy Lindström och Jens Lapidus.

TV3  22.05  The Mentalist

Am. kriminalserie från 2010 (Säsong 3 del 22)

TV4  21.00  Hawaii 5-0

Am. actionkriminalare. Mycket yta lite innehåll. Originalserien från 70-talet är mycket bättre. (Säsong 1 del 18)

TV7  22.00  Blue Bloods

Svensk säsongspremiär av polisserien med bla Tom Selleck. (Säsong 1 del 16)

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.