Onda avsikter

Vardag byts mot mardröm

Efter år av barnlängtan adopterar Jack och Melissa en liten dotter, Angelina. Några månader senare hör adoptionsbyrån av sig och berättar att Angelinas biologiske pappa vill ha tillbaks flickan. Det visar sig att pappan, en tonårskille, aldrig frånsagt sig faderskapet och att han har rätten på sin sida. Barnets farfar är dessutom en högt uppsatt domare i staden. Jack och Melissa tvingas förtvivlade titta på medan Angelina tas ifrån dem. Och värst av allt är att de kan känna att pappan bär på en inneboende ondska. Hans intresse för flickan är minimalt. Varför är han då så angelägen om att få tillbaks henne?

C.J. Box har lyckats igen

Liksom i ”De samvetslösa” har författaren använt sig av läsarens förväntade förfäran inför tanken på barn som far illa, och även här görs det med lyckat resultat. Box bjuder på spänning på en hög nivå och håller intresset uppe genom hela berättelsen. Jag ser fram emot att hitta fler böcker signerade C.J. Box i handeln.

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare