OBS!

Ni missar väl inte filmen The Oxford Murders ikväll! Filmen bygger på Guillermo Martínez bok med samma namn ! (Kanal 1 kl. 22:00).
.
.
Handling
.
Vi befinner oss i Oxford där några grymma mord har skett och i samband med dessa finner man kryptiska symboler. En ung student och en gammal professor försöker gemensamt lösa morden och gåtorna.
.
.
Bokcirkel
.
Bokcirkeln som Erica ska ha nästa månad handlar om Lucianas långsamma död som också är skriven av den argentinska författaren Guillermo Martinez. Både Erica och Mi har hyllat författaren sen dess.
.
.
TV-sidan
.
Hade TV-sidan varit igång hade jag givetvis tipsat om filmen där. Sidan ligger nere på grund av ombyggnad av sidan men ska förhoppningsvis vara tillbaka i helgen!
.
.
Läs mer om bokcirkeln
Läs Ericas recension av Lucianas långsamma död

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.

2 svar på ”OBS!

  1. Filmen var sådär…. jag vet inte…. Handlingen hade helt klart potential men var kanske överdrivet komplicerad. i början kändes stämningen tät och gillade jag att alla karaktärer var möjliga mördare men i slutändan tyckte jag att det trots allt blev förutsägbart. Dessutom kunde ha valt en bättre huvudkaraktär än Elija Wood.

    Helt enkelt: Filmen var knappt godkänt men jag tror att boken kan vara riktigt bra!

  2. Jag har tidigare recenserat både boken och filmen (http://www.deckarhuset.se/historiskmatematisk-deckare/ http://www.deckarhuset.se/morden-i-oxford/) och tyckte då att boken var bra, men att filmen var usel. Den gången kunde jag inte ens förmå mig att se klart hela filmen, men igår lyckades jag! Jag måste erkänna att jag tycker att filmen var något bättre än vad jag mindes den, men jag anar att det beror på att jag glömt en del av bokens handling och därför inte var riktigt lika kritisk som förra gången.

Kommentarer är stängda.