NCIS: Los Angeles

NCIS:LADetta är alltså en spinoff från NCIS (som i sin tur var en spinoff från JAG). Än så länge har endast 3 avsnitt visats av denna serie, så det är lite tidigt att ge ett riktigt omdöme… De är dock redan nu uppenbart att skaparna av NCIS: LA har inspirerats väldigt kraftigt av originalet… Man skulle kunna säga att NCIS:LA är som NCIS²

NCIS:LA blir lätt lite ”för mycket”. Gamla NCIS balanserar ofta på gränsen mellan roligt/underhållande och töntigt/skrattretande… Originalet lyckas dock enligt mig (tack vare kemin mellan de på många sätt absurda karaktärerna) nästan alltid hålla sig på rätt sida av den gränsen och det är nog denna ständigt nervkittlande balansgång som gör serien så underhållande. NCIS:LA och andra sidan gör övertramp var och varannan minut… Vem vet, serien kanske tar sig… men om inget drastiskt händer väldigt snart tror jag inte serien kommer överleva till en andra säsong.

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.