Nattfåk

Nattfåk av Johan Theorin. 

Detta är verkligen en annorlunda bok… till hälften spökhistoria och till hälften deckare. Det är dock författarens sätt att blanda (fläta ihop) dessa delar som gör boken så annorlunda. Historien är dessutom kryddad med en hel del sorg vilket hjälper till att hålla handlingen någorlunda verklighetsförankrad även när det börjar pratas om spöken.

Själva deckardelen av boken kommer smygande in i historien på ett väldigt smart sätt. Om jag skulle få ha önskat något så skulle det ha varit att denna del möjligtvis skulle varit lite större.

Saker jag retade mig på:

Det finns faktiskt bara två saker jag retade mig på i den boken… Det första var ordet ”fåk” det användes säkert 100 gånger vilket i mitt tycke är 99 gånger för mycket. Det andra är kaffe… alla dricker kaffe hela tiden och när det inte dricker kaffe så frågar de om det finns någon som vill dricka kaffe.

Tillsist:

Jag är inte ett dugg förvånad att Nattfåk blev utsedd till årets deckare för det är den värd, den är både nyskapande och spännande och vad mer kan man önska sig av en deckare? Detta är en perfekt bok att ge bort i julklapp till i stort sätt vem som helst!

Titta vad boken kostar på Bokus

Titta vad boken kostar på Adlibris

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension och märkt , av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.