När döden kom till Pemberley

Missade ni som jag att PD James När döden kom till Pemberley startade i Svt igår? Först blev jag förbannad eftersom jag trodde de skulle sända Downton Abbey men det här är en bra ersättning. Brittiskt, historiskt och vackra klänningar. Lägg till en mordgåta och jag är såld!

 

Första avsnittet hittar ni på SVTPlay

 

För övrigt gick PD James tyvärr bort för några dagar sen 94 år gammal. Hon är mest känd för sina böcker om kommissarie Dalgliesh men för bara några år sen när hon närmade sig 90! beslöt hon sig för att kombinera två av hennes älsklingsteman. Deckare + Jane Austen blev denna bok som nu också blivit en miniserie på tv. När döden kom till Pemberley är en ”fortsättning” på vad som hände efter att Elisabeth fick sin Mr Darcy – med en mordgåta inbakad.

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Film/Tv av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.