NaNoWriMo tips från Peter Robinson

peterJag vet inte om du har hört talas om NaNoWriMo? Det är i alla fall ett galet amerikanskt påfund. Varje november samlas hundra tusentals människor framför sina datorer för att försöka skriva en berättelse på 50.000 ord innan månaden är över… Flera av Deckarhusets bloggare kommer att delta i år (och förhoppningsvis även en del läsare) Vi skulle bli överlyckliga om du ville dela med dig av ditt bästa skrivtips till alla oss som har bestämt oss för att delta, men som kanske fastnar på vägen.

Ja, jag har hört talas om det. Det finns även en liknade event i Canada, en tredagars novellskrivartävling! Jag har själv aldrig blivit frestad att delta. Jag tror dock att om du måste göra något sådant så gäller samma regler som för allt annat skrivande. Håll dig lugn och skriv på. Om du fastnar så fortsätt ändå att skriva, orden kommer att komma. De kan mycket väl vara skräp som kommer ut, men de kommer i alla fall ut.

Har du en dålig dag och känner dig redo att ge upp, gör något annat ett litet tag. Ta en promenad. Sup dig full. Men dagen efter så slår du dig ned framför din dator igen, sätt rumpan på stolen och fingrarna på tangentbordet och skriv. Oddsen är bättre att du kommer få en mycket fördelaktigare dag!

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.