Morden Runt i San Francisco

Deckarhusets serie “Morden runt” är inspirerad av Jules Vernes roman “Jorden runt på 80 dagar”. Vi följer i Phileas Foggs fotspår och på varje plats utforskar vi stadens utbud av deckare. Vi har varit i London, Suez, Calcutta, Hong Kong, och Yokohama så här långt. Den här månaden har turen kommit till San Francisco, sedan blir nästa stopp New York innan vi återvänder till London där resan började.

Välkommen till San Francisco

Det finns otaliga deckare som utspelar sig i San Francisco. Biblioteket på universitetet i Berkley har sammanställt en lista med mer än 1850 böcker som utspelar sig i staden. Just nu har de även en utställning, Bullets Across the Bay, där de visar hur stadens omgivningar används i deckare och mysterier.

Sex, mord och en dubbel latte

Istället för att välja en klassiker valde jag den första boken från serien om Sophie Katz av Kyra Davis. ”Sex, mord och en dubbel latte” är en riktig chic lit deckare och en trevlig lättläst bok att spendera en eftermiddag tillsammans med.

Huvudpersonen Sophie är en deckarförfattare som bor i San Francisco. När ett antal scener från en av hennes böcker faktiskt händer i verkligheten börjar hon misstänka att någon är ute efter att mörda henne. Polisen däremot tror bara att hon har en alltför livlig fantasi.