Mitt sommartips: Erica

En författare som jag alltid kommer att förknippa med sol och sommar är Reginald Hill. Inte för att han skriver solskenshistorier, utan för att min första kontakt med honom ägde rum en varm sommardag i hammocken… för 12 år sedan!

Det här är inte den första delen i serien om de två poliserna i Yorkshire, men det var den första boken som gavs ut på Svenska. Sedan dess har det givits ut ytterligare 11 böcker på svenska och jag brukar försöka tajma det så att jag läser dem under sommaren. Det är så det ska vara.

Det var som sagt några år sedan mitt första möte med den burduse kommissarie Dalziel och den korrekte inspektör Pascoe, och mitt minne av handlingen är därför lite diffus. Jag mins dock lyckokänslan som infann sig efter att ha lagt boken ifrån mig och då jag insåg att jag hade hittat en ny författare att älska. Sedan dess har jag räknat Hill till en av mina absoluta favoriter.

Om ni gillar kriminalhistorier är Hills böcker om Dalziel och Pasco verkligen något jag kan rekommendera som semesterläsning!

 

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare