R.I.P Columbo

Igår dog skådespelaren Peter Falk som spelade poliskommissarie Columbo i hela 69 avsnitt från 1971-2003. Serien bygger på så kallade inverterade deckare där man oftast få se mördaren och mordet i början. Mördaren, som ofta är av hög klass och/eller välutbildad, tror att han/hon har kommit undan med mordet men så dyker den oborstade och till synes lite korkade kommissarien Columbo upp och börjar rota i saker…
.

Har ni inte sett serien så tycker jag ni gott kan ta er en titt nu i helgen, den är ganska underhållande. Columbo är rolig, likaså är det intressant att se mördaren”svettas” lite när Columbo börjar pressa dem….

Detta inlägg är publicerat under Allmänt, Film/Tv av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.