Missad serie!

Ber om ursäkt! Upptäckte precis att jag, på TV-sidan, missat att skriva om miniserien The Escape Artist. Sista avsnittet går ikväll på TV4 så jag har verkligen missat den i tre veckor! Jag hade gärna själv sett den så jag tänkte att jag puffar lite för den här istället. Den finns tack och lov kvar på TV4play några dagar så man hinner se den i helgen.

The Escape Artist

Will Burton är en karriärinriktad ung advokat som specialiserar sig på att få personer som sitter risigt till frikända. Han har aldrig förlorat ett fall och gör det inte heller när han ska försvara en mordmisstänkt i ett hemskt mordfall. Frågan är bara om det var så bra att få mannen fri…

Mera info

Will Burton spelas av David Tenant, känd från Dr Who och i Harry Potter där han spelar Barty Crouch JR och nyligen deckarserien Broadchurch. Serien är en BBC-produktion som hade premiär under hösten. David Wolstencroft är skaparen bakom serien och det verkar lovande för han har skrivit serien Spooks, en agentserie om MI6 som gick mellan 2002 och 2011 på BBC One.

 

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.