Means to an End av Elizabeth Romero

Means to an End är Elizabeth Romeros första roman. Vi får följa sjuttonåriga Ashby Devereaux, som bor i North Carolina med sin drogmissbrukande mor och misshandlande styvfar. Efter att ha utsatts för sexuella ofredanden i åratal gör äntligen hon något åt saken och lämnar sitt eländiga liv. På flykt från lagen ändrar hon sitt namn till Monique. Hon åker till New Orleans för att försöka hitta sin tvillingbror. Istället hittar hon kärleken hos den äldre domaren Moreaux, men kan hon lita på att han inte kommer förråda henne?

Askungesaga

Boken utspelar sig 1985 men människorna, miljön och språket gör att det känns mer som 1885. Enstaka referenser till 80-tals låtar är det enda som påminner mig om att boken faktiskt utspelar sig på 1980-talet. Omslaget säger att det är ett romantiskt mysterium och det är definitivt mer en romantisk roman än ett mysterium. Det är i grund och botten en askungesaga och många karaktärer i boken är inte speciellt trovärdiga, men boken är trots allt menad för underhållning. Jag tror att det finns en målgrupp för den här boken bara de rätta förväntningarna är satta, men den är inte något som tilltalar mig.

Vad kommer härnäst?

Epilogen är det intressantaste kapitlet i boken och den har också en annorlunda känsla. Den förflyttar handlingen till nutid och ger en inblick i vad som väntar i nästa del i trilogin om Monique.