Marple: The Pale Horse

I somras sändes fyra (om jag kommer ihåg rätt) nya tv-filmer med Marple. Av dessa missade jag den sista, The Pale Horse, då jag var borta på semester. Igår fick jag dock äntligen se den! 🙂

The Pale Horse är inte en Marplehistoria och boken tillhör inte mina favoriter då den är alldeles för ”pratig”. Men filmatiserad och omgjord med Marple i huvudrollen fungerade den riktigt bra. Den är nog en av mina favoriter till och med!

.

Handlingen

En präst blir mördad efter att han tagit en döende kvinnas sista bekännelser. Vad mördaren inte vet är att prästen innan han dog hann skicka ett brev till Miss Marple…

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.