Marple: The Mirror Crack’d from Side to Side (2010)

TV4 visade igår den första av fyra nya Marplefilmer. Först ut var The Mirror Crack’d from side to side. Det var lite extra kul för mig att se just denna historia då jag för bara några veckor sedan såg en annan filmatisering av samma bok (Då kallad The Mirror Crack’d (1980) och med Angela Lansbury och Elizabeth Taylor i huvudrollerna. En recension av denna film kommer senare).

Tillbaka till filmen från 2010. Julia McKenzie’s porträtt av Marple har vuxit på mig för varje film jag sett henne i. Den här gången backas hon dessutom upp av en lysande Joanna Lumley, som gör sitt andra inhopp i Marpleserien. Själva historien är superb! och den blir inte sämre av att den troligtvis är baserad på en sann historia…

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.