Lyckohjulet av Ramona Fransson

Det här är Ramona Franssons fjärde deckare (men den första jag har läst, Lyckohjulet är dock en helt fristående bok så det var inget som drog ned upplevelsen). Måste erkänna att jag blev glatt överraskad! På det hela taget är lyckohjulet en väldigt underhållande deckare. Den börjar dock, vill inte säga trögt, men i alla fall i ett ganska lugnt tempo. Något som den mer än väl kompenserar för i slutet – andra halvan av boken har ett väldigt driv! 

 

Språket
Ramona Fransson skriver på ett väldigt berättande (och rakt) sätt. Detta kan väl tänkas vara en stil som inte passar alla läsare, själv tyckte jag att den funkade bra i just den här boken (men den tillhör inte vanligtvis en av mina favoritstilar). Ramonas speciella sätt att skriva på gör dock boken väldigt lättläst, vilket måste ses som ett stort plus. Även fast det är många snabba hopp i slutet av boken tappade man inte tråden en enda gång.

 

Handlingen
Handlingen kretsar kring två familjer. Mannen i den ena familjen hittas död på sin båt. Ganska snart råkar andra medlemmar av dessa två familjer ut för ”hemskheter”… 

 

Lägg till ett par mord…

…kopplingar till kriminella gäng…

…spelmissbruk… 

…och tillsist men inte minst lite familjehemligheter och du har i stort sätt hela handlingen till Lyckohjulet 🙂

 

Vad jag inte gillade
Ibland sades saker och ting rakt ut, när det egentligen inte behöves – jag som läsare hade redan fattat galoppen ändå.

Finns ett (i mitt tycke) mindre “faktafel” i slutet av boken (men det är inget som stör handlingen). 

 

Slutligen…
Helt klart en läsvärd deckare! Kommer definitivt att läsa mer av Ramona Fransson.

 

PS
Att ha ett ”register” (släkträd) på de två familjerna det handlar om i början av boken kändes klockrent! Varför gör inte fler detta nu för tiden!? 

 

Boken är ett recensionsexemplar 

5 Kommentarer

 1. Tusen tack för recensionen, den kommer att läggas ut på min blogg med länk till den här sidan. Faktafelet vill jag gärna ha reda på och skickar mail till dig för att få reda på vad det kan vara.

  Glad Påsk
  Hälsningar
  Ramona Fransson

  Anmäl!

  09 april 2009 16:08

 2. Precis svarat på mejlet 🙂
  Jag har ju iofs reserverat mig något och enbart kallat det ett faktafel i mitt tycke… få se om du kan få mig på andra tankar. Då ändrar jag självklart min kommentar ovan.

  Glad påsk på er där borta på anomaR Förlag!

  Anmäl!

  09 april 2009 17:09

 3. Jaha, och nu är JAG nyfiken..;)

  Anmäl!

  09 april 2009 19:06

  Mi

  Mi

 4. Detta kommer bli värsta guldgruvan för Ramona… för enda sättet att få reda på vad det är att läsa boken, för jag säger inget! *skratt*

  Men det är en liten grej som inte påverkar handlingen… jag tror dessutom inte att det är så många som snappar upp det överhuvudtaget 🙂

  Anmäl!

  09 april 2009 19:14

 5. Pingback: Deckarhuset.se » En bok – Lyckohjulet