Lycke av Mikaela Bley

Lycke_pocketframsida

Försvunnen flicka

Boken borde ha en varning – bör ej läsas av föräldrar. Eller är det kanske just för att jag är nybliven förälder som boken skrämmer lite extra. Inget vore värre än om ens barn skulle försvinna och det är precis vad som händer i den här boken när 8-åriga Lycke försvinner spårlöst. Att Lycke inte hade det så lätt får vi snart veta. Hennes föräldrar är skilda och kommer inte överens, pappan är omgift, styvmamman tycker inte att Lycke passar in i den nya familjen, och hon verkar inte ha några kompisar.

Ellen Tamm

Huvudpersonen är kriminalreportern Ellen Tamm som jobbar på TV4 som får till uppgift att bevaka fallet. Det påminner henne om en händelse i hennes förflutna som hon inte har bearbetat till fullo och hon har svårt att hantera sina känslor. Inte nog med det, hennes före detta pojkvän är numera hennes chef, vilket försvårar situationen ytterligare.

Många misstänkta

Boken är lättläst och har ett bra flyt. Kapitlen skiftar åtminstone till en början fokus mellan bokens kvinnliga karaktärer och man får reda på saker de vill dölja för andra. Nästan alla vuxna i boken misstänks till viss del. Jag har fortfarande en del frågor när boken avslutas, men det gör faktiskt inte så mycket och jag gissar att en del spår kommer följas upp i kommande böcker om Ellen Tamm.