Lördag 4 juni

[SCROLL]

Lördag 4 juni

Urval från dagens TV-tablå.

Kanal 9 16.10 Monk

Komisk detektivserie om den neurotiska ex-polisen Monk (Säsong 6 del 5)

Kanal 9 18.00 Psych

Komisk detektivserie (Säsong 4 del 3)

Kanal 9 20.00  Kommissarie Lewis

Brittisk kriminalserie med kommissarie Lewis som efter att ha varit assistent åt kommissarie Morse fick en egen serie. Säsong 5 del 4 – Aktuell säsong. Rekommenderas!

TV6  21.00  Kiss of the dragon

Kinesisk-fransk thriller med Jet Li som spelar en agent som skickas till Paris för att hjälpa fransmännen med ett hemligt uppdrag. Väl på plats blir han lurad i en fälla som gör honom misstänkt för mord och måste på egen hand ta reda på vem som är ute efter honom och varför. Verkar bra!

Kanal 9 21.55  Cracker

Brittisk kriminalserie om den tuffa kriminalpsykologen ” Dr Eddie Fitz” som har ett besvärligt hemmaliv (från 1995 del 8).

Kanal 1  22.00 Fairly Legal

Am. serie om en ung advokat som arbetar som medlare. Den här har jag tydligen missat så man borde kanske prova. Säsong 1 del 3

TV4+ 22.15 Mission Impossible

Agent/kuppfilm med Tom Cruise. Det är helt klart en klassiker och är värd att ses igen.

TV8 23.25 Mördare okänd

Brittisk kriminalserie. Säsong 2 del 8

Kanal 9  00:55  Thightrope

Am.thriller från 1984 med Clint Eastwood. Den här gången spelar han polis som jagar en seriemördare. Efter ett tag blir jakten personlig och hans två döttrar kan sväva i fara…

TV6 01:20  Narc

Am. Knarkpolisthriller med bl.a. Jason Patrick och Busta Rhymes.
[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.