Lördag 18 juni

[SCROLL]

Lördag 18 juni

Urval från dagens TV-tablå.

Kanal 9 16.10 Monk

Komisk detektivserie om den neurotiska ex-polisen Monk (Säsong 6 del 6)

Kanal 9 17.05 Murdoch Mysteries

Repris

Kanal 9 19.00 Psych

Komisk detektivserie (Säsong 4 del 5)

Kanal 9  21.00  Kommissarie Gently

Brittisk kriminalserie från 2007 som utspelar sig på 60-talet. Gently flyttar från London till en liten stad i norra England. Säsong 1 del 2 – Repris. Prova om du ej sett den!

TV4  21.30  Michael Clayton

Am. film om en så kallad ”cleaner” som får städa upp obehagliga saker för en firma.

TV4+ 22.00 16 blocks

Am.film från 2006 med Bruce Willis som polis (vad annars?) som ska köra ett vittne 16 kvarter. Det visar sig att vittnet ska vittna mot korrupta poliser som nu försöker döda honom.

TV4+ 22.10 Tolken

Am.film med Nicole Kidman. I den här filmen arbetar hon som tolk i FN-huset i New York när hon råkar överhöra något hon inte borde ha hört.  

TV8  22.30 Brottskod: Försvunnen

Repris

TV6  22.55 Freedomland

Am. film med Samuel L. Jackson och Julianne Moore. En vit kvinnas son kidnappas och hon anklagar en svart man. Jackson och Moore är socialarbetare som kallas in vid de rasmotsättningar börjar samarbeta för att hitta kidnapparen och förhindra rasmotsättningar. 

 Kanal 9 22.55  Cracker

Brittisk kriminalserie om den tuffa kriminalpsykologen ” Dr Eddie Fitz” som har ett besvärligt hemmaliv. I det här avsnittet är Fitz i Hong Kong (från 1996).

TV8  23.25  The Commander

Brittisk kriminalserie.

TV8  00.25  Law & Order 

Säsong 1 del 1 

TV 6  01.15  Get Carter 

En man (Sylvester Stallone) återvänder till sin hemstad för sin brors begravning. Snart upptäcker han att broderns död inte var en olycka…

[/SCROLL] 

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.