Lördag 16 april

Axplock av dagens utbud. Idag går det två filmer på temat kvinna som sätts dit för mord och sen hämnas/får upprättelse.

[SCROLL]

Lördag 16 april

Kanal 9  16.10  Monk

Komisk detektivserie med den neurotiska ex-polisen Monk. (Säsong 5 del 14)

Kanal 9  18.00 Psych

Komisk detektivserie (Säsong 3 del 5)

TV8  20.00  Kommissarie Lynley

Havers och Lynley är tillbaka i en ”nygammal” säsong. Den här gången står Lynley inför rätta för att ha hotat en misstänkt. Havers måste därför lösa ett fall med en ny partner. Säsong 5 del 1

Kanal 9  20.00  Kommissarie Lewis

Brittisk kriminalserie med kommissarie Lewis som efter att ha varit assistent åt kommissarie Morse fick en egen serie. Repris.

TV6  21:00  Kod Mercury

Am. actionthriller från 1998 med Bruce Willis som i den här filmen ska skydda en pojke från lönnmördare efter att han som kommit över en topphemlig kod.

TV4+  22:00  Varg Veum – Kvinnan i kylskåpet

Film nr 5 som är baserad på norska Gunnar Staalesens deckare.

Kanal 9  21.55  Cracker

Brittisk kriminalserie om kriminalpsykologen ” Dr Eddie Fitz”

TV4  23.55 Double Jeopardy

Am. thriller från 1999 om en kvinna som en dag vaknar upp på en segelbåt i blodiga lakan och en försvunnen man. Kvinnan åker dit för mord och hamnar i fängelse. När hon inser att mannen iscensatte sin ”död” är det dags för hämnd, men framförallt ska hon ha tillbaka sin son. Ganska bra film.

TV4+  01:50  Blind Trust

Am. thriller från 2007  om en kvinna som blir falskt anklagad för mord på sin pojkvän och tvingas fly. Någon vill sätta dit henne. Frågan är vem?
[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.