Söndag 28 juni

[SCROLL]

Söndag 28 juni

Här listar jag dagens bästa TV-tips

TV8  19.00  Konstapel Dawson

Brittisk kriminalserie som utspelar sig på 1950-talet. Dawson är en av de första kvinnliga poliserna och får kämpa för sin plats bland alla manliga kollegor. (Säsong 3 del 4)

TV3  20.00  Bones

Am. kriminalserie om benexperten Dr Brennan (Bones) och FBI-agenten Booth (Säsong 10 del 21)

TV8  20.00  Father Brown

Brittisk pusseldeckarserie om en katolsk präst som snubblar över mysterier i en engelsk by. Baserad på GK Chestertons deckare. (Säsong 3 del 5)

TV4  21.00  Morden i Sandhamn: I den innersta kretsen

Svensk kriminalfilmsserie baserad på Viveca Stens deckare om advokaten Nora Linde  (Del 2 av 3)

TV8  21.00  Motive

Kanadensisk kriminalserie från 2014 där vi från början får reda både på offer och förövare (Säsong 2 del 12)

Kanal 9   21.00  Rizzoli & Isles

Am. kriminalserie om den tuffa polisen Rizzoli och hennes vän och rättsläkare Dr Isle. (Säsong 5 del 17)

Sjuan  21.00  Poirot: Taken at the Flood

Brittisk kriminalfilmsserie baserad på Agatha Christies deckare om den excentriska detektiven Hercule Poirot från Belgien (David Suchet)

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.