Liza Marklund – Nästa stora svenska filmsuccé?

Liza

Produktionsbolaget Yellow Bird, som ligger bakom filmatiseringen av  Stieg Larssons milleniumtrilogi, har köpt filmrättigheterna till 6 av Liza Marklunds deckare med Annika Bengtzon.

Kommer detta bli nästa stora svenska filmsuccé?

Läs mera här… (extern länk)

UPDATE: Det gömde sig ju ytterligare en liten godbit i releasen… Det står att Marklund för tillfället håller på att arbeta på en 9:e Annika Bengtzon deckare… Det senaste jag hörde rörande Liza var att hon skrev en thriller tillsammans med James Patterson och att Annika Bengtzon inte skulle medverka i denna. Mycket kan sägas om Marklund, men kvinnan är verkligen produktiv! (Hörs det att jag blir lite avis? 😉 )

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.

3 svar på ”Liza Marklund – Nästa stora svenska filmsuccé?

  1. Men, är det redan dags att skrota de gamla Annika Bengtzon-filmerna alltså? När gjordes de egentligen? Känns det inte lite….urvattnat? Eller är det bara de böcker som inte filmatiserats ännu som ska bli film? Jag vet inte, men jag tror inte jag kommer se dem. Däremot läser jag gärna en ny Annika Bengtzon-deckare.

  2. Verkar som det endast är de efterföljande filmatiseringarna. Är själv väldigt skeptiskt… Nutley-filmerna var ju en katastrof och de skulle inte förvåna mig om de nya kommer innehålla dubbade tyskar 😉

Kommentarer är stängda.