Lär dig skriva deckare med Elizabeth George

Jag har läst två ”lär dig skriva böcker”. Den första var ”On Writing” av Stephen King och den var visserligen väldigt lärorik, men då på ett väldigt generellt och övergripande plan. Den andra läroboken i skrivkonst jag läste var den av Elizabeth George, den heter ”Skriv på!” på svenska och är tillskillnad från Kings bok väldigt konkret.

Deckardrottningen har mer eller mindre lyckats skapa en handbok i konsten att snickra samman en deckare. Alla kapitel (som i det här fallet även representerar de olika delarna i skrivprocessen) har texter från kända böcker för att illustrera poängen med just det kapitlet. Hon avslutar sedan boken med ett kapitel som snabbrepeterar hela processen (så är du otålig hoppa direkt till kapitel 22).

En suverän bok för dig som vill få lite tips om allt ifrån hur du bygger upp en bra historia, till hur du med hjälp av enkla tekniker förmedlar det du vill säga till läsaren på ett smart och begripligt sätt.

Finns som pocket på Bokus…

Läs Helena Siganders tips om deckarskrivande…

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension och märkt , av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.