Korsfäst på Klädesholmen av Ramona Fransson – recension

Detta är den åttonde deckaren i ordningen med spaningschef Greger Thulin i spetsen. Precis som i de tidigare böckerna i serien kretsar handlingen runt ett underliggande  “tema” och denna gång skulle jag vilja påstå att temat är mod, vilket visar sig vara ett förvånansvärt intressant tema att bygga en deckarintrig runt.

Korsfäst på Klädesholmen tillhör en av de bättre böckerna i deckarserien. Ramona Fransson kör på med sitt egna race, hon har en unik berättarstil som hon under de senaste 3-4 böckerna lyckats finslipa rätt rejält, utan att för den delen förlora sin egna röst. 

 

Handling

En dödsmisshandel av en gammal man på Västra kyrkogården i Göteborg är inledningen på en serie bisarra mord. Det finns vittnen till mordet på den gamle, men varför vågar de inte berätta? Ett kors upptäcks av pastor Waldemar Eklunds fru i deras trädgård på Klädesholmen på Tjörn. En ung naken kille är uppbunden på korset och död utan synliga skador. När ytterligare ett kors hittas och även det offret är naket och uppbundet på samma sätt är spaningschef Greger Thulin övertygad om att mördaren är en psykopatisk religionshatare.

 

Kommentering avstängd