Kay Scarpetta på film

Idag står det i Svd att Patricia Cornwells deckare om rättsläkaren Kay Scarpetta ska bli film. Tja, varför inte? MEN…  Hallåååå – med Angelina Jolie som Kay? Hoho…? Läste den som gjorde castingen böckerna?   Vad tycker ni kära vänner, är det bara jag som tycker den idén är bisarrrrrr?

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2777333.svd

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv och märkt , , , , , av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.

7 svar på ”Kay Scarpetta på film

  1. Angelina Jolie känns verkligen helt fel – men jag får väl hoppas att jag blir positivt överraskad! 🙂

  2. Berätta den dagen du sett den, så jag kanske får omvärdera. Jag kanske är inskränkt och fördomsfull…:)

  3. Har läst om den här nyheten på flera bloggar. På The book case fick man själv nominera casting. Jag tycker Ang. Jolie hade passat bättre som Lucy. Det var också häftigt när jag läste på bokhora att hon liknar Lisbet Salander. Jag tänkte ofta på Lucy när jag läste Larsson-trilogin. Som Benton Wesley vill jag se George Clooney (det funkar nu när han har gråa hår), som Pete Marino vill jag se en nerdekad Michael Madsen och som Kay Scarpetta nån mörkhårig, lite äldre, lagom vacker kvinna. Typ Dana Delany. Men INTE Angelina Jolie. Hon är för tanig.

  4. Jag håller med! Jolie kan jag köpa som Lucy!!
    Men – Lena Ohlin som Scarpetta, någon?

Kommentarer är stängda.