Julklappstips: Brottet

Jag vill tipsa om Kriminalserien Brottet på DVD. Det är en fantastisk dansk serie som har allt. Den är spännande, den känns aktuell och modern, den har bra karaktärer, den är snyggt filmad och blandar mordgåta, polisliv, privatliv och politik. Danskarna är en hejare på kriminalserier! Serien finns i 2 säsonger (Säsong 2 släpptes 1 dec!)

Passar: Den som gillar spännande kriminalserier och älskade serien eller den som älskar spännande kriminalserier och missade serien för att personen (till exempel) inte gillar att titta på SVT där serien sändes.

Tomten: Jag tror att det här kan vara en lämplig julklapp till Joachim!

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.