Innan du dog av Grebe & Träff

Det här systerparet kan skriva! Innan du dog riktigt osar av rå talang. Boken är den 3:e i serien om terapeuten Siri Bergman, jag har inte läst de två tidigare men kunde utan problem ta till mig handlingen ändå. 

 

Handlingen

För ett antal år sedan tog Siri Bergmans man livet av sig. Något som satt djupa spår i henne. Hon har dock lyckats skapa sig ett nytt liv med en ny man som hon dessutom fått en liten son med. När hon en dag beslutar sig för att rensa ut hennes tidigare mans tillhörigheter hittar hon ett par saker som får henne att undra om hon verkligen kände sin tidigare man överhuvudtaget. Efter lite nystande börjar hon dessutom misstänka att hennes mans död kan ha kopplingar till ett gammalt ouppklarat mord. Trots omgivningens uppmaningar att hon borde låta det hela vara så fortsätter Siri att nysta…

 

Skulle kunna bli hur stora som helst

Systrarna Grebe/Träff skulle kunna bli hur stora som helst. Men, och det är ett ganska stort men, det finns två saker som håller dem tillbaka. Det första är deras huvudperson Siri Bergman, den karaktären kan ta död på den mest spännande av historier. Den andra är att det skulle behövas lite bättre finputsning, det är små detaljer, som t.ex. att det inte går ett kapitel utan att någon fryser eller ryser som drar ned betyget något (ja, och så lider boken även något av kaffesjukan).

 

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.