Deckarmat: Fridas Banan och Utflyktskaka

Det är ingen hemlighet att jag inte var så förtjust i Mord med sjöutsikt som jag läste för ett par år sedan. Den har dock fått stå kvar i bokhyllan för i slutet av boken finns en receptsamling.

Jag bestämde mig äntligen för att göra Fridas Banan och Utflyktskaka som beskrivs som ”ett måste i Fridas utflyktskorg”. Frida är huvudpersonen Erik Gyllenbergs hushållerska och hon sköter all matlagning åt honom.

Bananer, ägg, smör, socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver, filmjölk, in i ugnen…och voilà – Fridas Banan och Utflyktskaka är klar! Man skulle egentligen ha pudrat över lite florsocker också, men det glömde jag…

Helt bortkastat visade sig inköpet av boken ändå inte vara, då banankakan blev riktigt mumsig. Jag valde att servera den med vaniljglass istället för vispad grädde.