Huvudjägarna av Jo Nesbø

Huvudjägarna är fristående från Nesbøs Harry Hole-serie och handlar istället om Roger Brown, en av Norges bästa huvudjägare/headhunter. Han vill inte ha barn, men det vill hans vackra fru, så för att kompensera ger han henne allt annat hon kan tänkas önska sig som en lyxvilla och ett konstgalleri. Tack vare extrainkomster från ett ”extra-jobb” kan han upprätthålla sin livsstil. Men när han får som uppgift att rekrytera en chef till ett norskt GPS företag börjar problemen.

Komplicerad intrig

Jag vet egentligen inte varför jag valde att läsa Huvudjägarna, då jag inte var speciellt förtjust i den första boken av Nesbø som jag läste. Men lyckligtvis var den här boken mycket bättre. Intrigen var komplicerad och väldigt orealistisk, men accepterar man det så får man ett spännande äventyr med många överraskande vändningar.

Jag har inte sett filmen Headhunter (baserad på boken) än, men då den fortfarande visas på bio här får det nog bli ett besök snart.