Hercule Poirots jul

Simeon Lee, grinig gammal gubbe med miljoner på banken, bjuder in sina barn att fira jul med honom på Gorston Hall. Alla tackar ja, och det är första gången på 20 år som hela familjen är samlad. Av 4 söner, 3 svärdöttrar och en dotterdotter är det endast en som faktiskt verkar tycka bra om gubben, de övriga håller god min och tänker på det kommande arvet. Efter att den gamle rört om i grytan genom att låta familjen veta att han avser att ändra sitt testamente sker det oundvikliga: gubben mördas.

.

De små grå cellerna rycker in

Men attans osis för mördaren, Hercule Poirot är nämligen gäst hos polismästaren i trakten och bjuds självklart in i ”dödshuset” för att ta sig en titta på mysteriet. Och sedan går det ju som det går då Poirot är i farten – skurken hamnar bakom lås och bom och alla andra lever lyckliga i alla sina dar.

.

Oväntad upplösning

Mord och familjebråk är kanske inte den bästa uppvärmningen inför en fridfull jul, men det är ett bra recept på en Agatha Christie deckare. Jag, som ju läst nästan allt Christie skrivit, visste ju hur det skulle sluta. Ända tills de sista sidorna, då det visade sig att jag blandat ihop den här boken med en annan och rörde till det ordentligt för mig själv i jakten på mördaren. Grundlurad, igen!

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , , , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare