Gillar du Da Vinci koden?

…då gillar du förmodligen Raymond Khourys ”The Templar Salvation” Det är Raymond Khourys andra bok om arkeologen Tess Chaykin och FBI-agenten Sam Reilly. Första boken heter ”Den sista Tempelriddaren”.

Historiska konspirationsteorier
Det finns något kittlande med konspirationer. Är de rätt skrivna så lämnar de läsaren misstänksam mot allt och alla och jag måste erkänna att jag var tvungen att titta på tavlan Nattvarden extra noga för att se om inte en av lärjungarna faktiskt skulle kunna ha varit en kvinna… Den här boken ger en liknande känsla även om det i och med Da Vinci koden känns som om det redan gjorts.

Högt tempo – mindre substans
Den här boken handlar till 90% om spänning och högt tempo och tur är väl det för skulle man stanna upp så märker man att karaktärerna är stereotyper och superhjältar av den sorten som kan bli torterade, skjutna hur många gånger som helst och ändå bara reser sig upp igen och kastar sig in i nästa självklara fara.

Utmärkt bok
…om man har glömt packa ned en bok till tågresan och ser en bokhylla i närmsta kiosk. Spännande för stunden men sen kan man skänka den vidare, om man inte som jag, har svårt för att skiljas från böcker oavsett kvalité.

 

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.