[geim] av Anders de la Motte

Nina och Joachim har redan lovordat [geim] här på sidan och jag hade därför höga förväntningar på boken. Jag blev inte besviken, men vet däremot inte om jag skulle utse den till årets deckare.

Spelet kan börja

Vi får följa Henrik ”HP” Pettersson, en slacker som hittar en ny mobiltelefon på ett säte i tunnelbanan. Hans första tanken är att tjäna lite snabba pengar på den, men när telefonen skickar ett meddelande och frågar honom om han vill spela ett spel kan han inte motstå utan svarar ”ja”. Spelet bjuder in honom till uppdrag efter uppdrag och HP tar allt större risker för att få fortsätta spela. Parallellt får vi följa Rebecca Normén jobbar för Säpo som livvakt och det dröjer inte länge förrän deras vägar korsas.

Nutida kriminalroman

[geim] är Anders de la Mottes debutroman. Den är en annorlunda kriminalroman, lättläst, spännande och med högt tempo. Författaren använder datorspråk, uttryck från spelvärlden samt en hel del engelska och slang. Han väver också in sms, mail och chatkonversationer i texten, vilket får den att kännas väldigt nutida. Konspirationsteorierna kopplar boken till en rad verkliga händelser vilket jag gillar. Och vem kan motstå omslaget? Boken är väl värd några timmar av din tid.

Blir film

Tyckte verkligen att boken skulle göra sig bra som film och blev därför inte det minsta förvånad då jag läste att SF har köpt filmrättigheterna.

Intervju med Anders de la Motte