From Hell

Som de flesta säkert redan har märkt har jag alltid varit lite svag för Jack the Ripper historier. Det finns hur många filmer som helst om denna mytomspunna mördare.  From Hell från 2001 med Johnny Depp i huvudrollen är dock en av mina favoriter, även fast den tagit sig ENORMA friheter. Filmen är löst baserad på en grafisk novel och avviker så mycket från ”verkligheten” att den nästan kan ses som en helt egen liten historia.

Det gör dock inget för mig 🙂

Jag minns fortfarande när jag såg denna film för första gången. Det var på en bio i San Francisco. Jag fick gåshud över hela kroppen den gången och det får jag fortfarande varje gång jag ser den.

Filmen binder samman historien om Jack Uppskäraren med en konspirationshistoria som leder enda upp till det brittiska kungahuset. Det har även blandat in ett litet övernaturligt inslag i Johnny Depps porträtt av Police Inspector Frederick Abberline, då denne i filmen fått syner (framkallade av droger).

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.