Fredag 2 september

[SCROLL]

Fredag 2 september

Några av dagens höjdpunkter:

Kanal 5  21.00  CSI XL

På fredagar visar 5:an avsnitt ur de olika CSI-serierna som hör ihop. De här avsnitten handlar om Dr. Langston och seriemördaren Nate Haskell (från säsong 11)

Kanal 9  21.00  Kommissarie Morse

Brittisk kriminalserie från 1989 baserad på Colin Dexters deckare som utspelar sig i Oxford, England. I det här avsnittet hittas en kock mördad. (Säsong 5 del 4)

TV4+  22.00  Tyst vittne

Brittisk kriminalserie med rättspatalogen Sam Burton som huvudperson. (Säsong 7 del 9 och 10)

TV4  22.25  Sin City

Rå men visuellt vacker noir-thriller. Sin City är en mörk stad och skrämmande stad där en tuff polis försöker hitta en seriemördare.

TV3  22.30  Swordfish

Thriller från 2001. En f.d. CIA-agent planerar att genomföra en kupp mot sin förra arbetsgivare.

Kanal 5  23.00  Fringe

Thrillerserie med paranormala inslag. (Säsong 3 del 21 och 22)

Kanal 1  23.50  Kommissarie Barclay

Kommissarie Barclay. Ny engelsk kriminalserie. Två pojkar försvinner och Barclay gör allt för att finna dem. (Säsong 1 avsnitt 1 av 2) Rekommenderas!

TV4+  00.15  Taggart

Brittisk kriminalserie med poliser, en riktig långkörare. (Säsong 20 del 6)

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.