Fredag 19 augusti

[SCROLL]

Fredag 19 augusti

Några av dagens höjdpunkter:

TV3  20.00  Nancy Drew

Nämner det bara lite kort för att Kitty-böckerna var min inkörsport till deckare men i ärlighetens namn så är den här inte så bra och passar mest för barn.

Kanal 5  21.00  CSI XL

På fredagar visar 5:an dubbelavsnitt som hör ihop. I de här avsnitten reser Mac Taylor från CSI NY till Horatio och hans gäng i CSI Miami för att hitta en seriemördare.

Kanal 9  21.00  Kommissarie Morse

Brittisk kriminalserie från 1989 baserad på Colin Dexters deckare som utspelar sig i Oxford, England. I det här avsnittet hittar man en man utan huvud i en kanal. (Säsong 4 del 4)

TV3  22.00  Röd drake

”Hannibal” thriller baserad på en av Thomas Hariss böcker. FBI-agenten Will Graham måste hitta en seriemördare och det finns bara en man som kan hjälpa honom med det…. just det psykopaten och seriemördaren Hannibal Lector…

TV4+  22.00  Tyst vittne

Brittisk kriminalserie med rättspatalogen Sam Burton som huvudperson. (Säsong 7 del 5 och 6)

Kanal 5  23.00  Fringe

Thrillerserie med paranormala inslag. (Säsong 3 del 19)

TV4+  00.05  Taggart

Brittisk kriminalserie med poliser, en riktig långkörare. (Säsong 20 del 4)

Kanal 9  01:05  Dokumentär mord

Precis vad det låter som.

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.