Fredag 11 november

[SCROLL]

Fredag 11 november

TV4  15.55  Spy Kids2

Agentfilm för barn

Kanal 9  18.00  Dokumentär mord

Är precis vad det låter som, en dokumentär om mord (amerikansk)

TV8  21.00  Kommissarie Lynley

Brittisk kriminalserie. Baserad på Elisabeth Georges deckare om överklasskommissarien Lynley och hans assistent den trotsiga kollega Barbara Havers från arbetarklassen. (Säsong 2 del 3)

Kanal 9  21.00  Drömfångaren

Norsk kriminalfilm i två delar baserad på Unni Lindells deckare om poliskommissare Cato Isaksen. (Del 1 av 2)

TV7  22.00  Tyst vittne

Brittisk kriminalserie. (Säsong 12 del 3)

Kanal 9 22.50 The Shining

En måste klassiker med Jack Nicholson. Eg. är det en rysare och ingen deckare men den är ju så bra… och läskig…

TV4  23.05  Castle

Am. ny kriminalserie om en deckarförfattare som kallas in för att hjälpa polisen när någon begår brott efter hans böcker. (Säsong 1 del 6)

TV2  23.45  The Wire

Prisbelönt serie som nu går i repris. I serien får vi följa såväl poliser som medlemmar ur knarkligan polisen jagar. (Säsong 1 del 11)

TV3  23.50  The Code

Fransk thriller från 2002 om en ung man som efter en vända på kåken försöker komma till rätta med sitt liv. Men så är det det där med den sista stöten…

TV7  00.10  Taggart

Brittisk kriminalserie med poliser, en riktig långkörare. (Säsong 22 del 4)

[/SCROLL]

Detta inlägg är publicerat under Ej på flaket, SarasTV av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.