Flickan som lekte med elden – DVD/Blu-ray

Jag tyckte att Män som hatade kvinnor var mycket bättre hemma på TVn än på bio, så Flickan som lekte med elden gick jag faktiskt aldrig och såg på stora duken.

FSLME gör sig klart sämre som film än MSHK, mycket för att handlingen inte är särskilt fristående utan snarare fungerar som en lång startsträcka inför den stora finalen, Luftslottet som sprängdes. FSLME lider även något fruktansvärt av dåligt skådespeleri, nästan alla de stora rollerna är ok, men i övrigt finns det några riktiga stolpskott…

Lisbeths familjesituation lyckas inte heller riktigt komma till sin rätt i filmen (den är ju extremt komplicerad så det kanske inte är så konstigt). Det bidrar dock till att slutet av FSLME inte blir lika känslomässig som i boken.

Filmen är klart sevärd, men försök hålla nere dina förväntningar (annars blir du troligtvis besviken).

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv, Recension av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.