En fartfylld och lyckad uppföljare!

Uppföljare till Geim

Buzz är bok nr 2 skriven av Anders de La Motte. I bok nr 1 (Geim) lärde vi känna småfifflaren HP som en dag ”hittade” en mobiltelefon på tunnelbanan. Vill du veta mer om den boken kan kika här.

En favorit hos Deckarhuset

Geim var nog den bok som flest här på deckarhuset läste och som alla tyckte var riktigt bra förra året. Så blev Anders de la Motte också vald till årets deckardebut av Svenska Deckarakademin. Förväntningarna har därför varit riktigt höga och jag blev inte besviken. Buzz är lika fartfylld, spännande och snyggt gjort som Geim.

”Det skulle kunna vara så här i verkligheten…”

Tänker man så….i alla fall i stunden hetta…då har författaren gjort ett bra jobb för det är väldigt få som lyckas med det konststycket. Det är så lätt att det blir överdrivet. Leif GW Persson fick mig att tro på konspirationen med sin bok ”Faller fritt som i en dröm”. Buzz och Geim ger mig samma känsla. Det är både skrämmande och fantastiskt vad man kan göra med och på nätet. Att företag skriver fejkade egna positiva recensioner har jag förstått för länge sen men det finns så många mer möjligheter att nästan får svindel…

HP och Rebecca

Är fantastiska karaktärer man känner med dem. HP är en så där härligt komplex människa utan att vara en medelålders gubbe med alkoholproblem. Språket och karaktärernas tankesätt är klockrena.

Läs själva

Handlingen kan inte återberättas den måste upplevas så ni får helt enkelt läsa själva. Har ni inte läst Geim så börja med den. Vill du veta mer om författaren kan du läsa vår intervju med Anders de La Motte.

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.