”…en bok som fick mig att gråta”

Hej! Jag heter Annika är 49 år och före detta arbetskamrat till Joachim. Idag bor jag precis utanför London tillsammans med min man och våra två hundar. Nu har jag fått äran att göra ett gästspel på Deckarhuset.

Jag har läst Gud som haver av Ingrid Elfberg. Vilken bok! Jag kunde inte lägga den ifrån mig. Ingrid har valt en annan väg än vad som är brukligt inom deckargenren, den känslomässiga vägen.

Detta är en bok som känslomässigt griper tag i en redan från början och som sedan inte släpper taget förrän du kommit till sista sidan. Handlingen kretsar kring utnyttjande barn, ett tungt ämne. Även om ämnet är tungt finns det ett sådant driv i Ingrids berättande att boken trots allt inte upplevs som nattsvart.

Men jag måste erkänna att detta var en bok som fick mig att gråta på ett par ställen. Har du inte läst den, gör det! Men gör det för guds skull inte ute bland folk! Boken kan som sagt generera ofrivilliga tårar.

Annika