Domslut av Ulla Bolinder

 

Boken består av diverse sammanställt material (Mestadels intervjuer, men även tex utdrag ur protokoll/dagböcker och tidningsartiklar) som sedan bearbetats av en fiktiv journalist. Handlingen växer alltså fram från inblickarna i ”källmaterialet”. Det är med andra ord samma upplägg som vi körde med vår första mordgåta. 

Handlingen

En tvåbarnsmor försvinner… Vad har hänt? Har hon gett sig av frivilligt? Är hon mördad? Det visar sig snart att det finns gott om både möjliga förklaringar/misstänkta… Men vad var det som verkligen hände?

Intressant

Detta är helt klart en intressant bok. Historien känns ofta väldigt verklig vilket är ett stort plus! Dessvärre finns det en stor nackdel med att berätta en historia med på det här sättet, allt fokus hamnar på historien, i det här fallet ”brottet”, medan karaktärerna hamnar i skymundan.

Det är lite som att läsa en dom. Du får en redogörelse om vad som har hänt från de inblandade (dessa redogörelser stämmer självklart aldrig överens) och en massa ”bevisning” från de båda hållen. Sedan kommer rätten in och resonerar fram sitt beslut.

Ett rättsfall kan vara väldigt spännande, man vill veta hur det går! Men… det är ytterst sällsynt att man känner några djupare känslor för parterna, även när det är otäcka saker som beskrivs. Samma sak gäller för boken. Den är verkligen spännande! Men… jag kände inte något för karaktärerna, jag kommer faktiskt inte ihåg namnet på en enda karaktär så här i efterhand.

Klart läsvärd för den som vill ha en lite annorlunda läsupplevelse.

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.