Den fuskande ungdomen… ;)

Inlägget nedan om ”hjälp” med bokrecensioner påminde mig om när jag som 14-åring försökte klara en bokrapport på engelskan genom att se 4.50 From Paddington på tv istället för att läsa boken. Det gick inte så bra – jag lyckades på något sätt bland annat missa ett mord (!) och det var väl ganska uppenbart för min lärare att jag inte öppnat boken. (Jag vet dock inte om missarna berodde på att de gjort om handlingen för tv-inspelningen eller på att jag var allmänt ouppmärksam…)

Om moralen med denna berättelse är att fusk inte lönar sig låter jag vara osagt, men lite ödets ironi är det väl att jag nu är deckarbloggare.. 😉

4 svar på ”Den fuskande ungdomen… ;)

  1. Orutinerat 😉 Det finns mer förslagna ungdomar än så! Sonen i familjen kom hem och berättade att han fått förslag på rundlig ersättning för att snabbläsa och skissa handlingen i bl a Brott och Straff, Anna Karenina och Mein Kampf åt lika många kamrater. suck… Tur han mest gillar Fantasy och King ( hmm. var det olika genrer eller samma..?) och hade fullt upp med Krig och Fred för egen räkning! Som tur är gör sig våra kära lärare inga illusioner utan uppmärksammar snart att språket i analyserna inte stämmer för fem öre med telningens ”normala” vokabulär.

  2. *skratt* Själv lyckades jag få en 4:a (av 5 möjliga) på en miniuppsats om en bok som jag bara hade läst baksidetexten på (detta var i första eller andra ring). Fick dessutom en kommentar om jag hade gjort en ganska ”intressant” analys av huvudkaraktären *hehe*

  3. På gymnasiet läste jag On the Beach av Nevil Shute på svenska (På stranden) för att det gick så lååångsamt att läsa den på engelska.

  4. Hahaha, oj ni var smartare än jag när det gäller fusk. Jag har dock egentligen alltid varit en fuskmotståndare så det var väl rätt åt mig att jag åkte dit när jag gick emot mina principer… 😉

Kommentarer är stängda.