Deckarsemester: 239? … 221B… …Någonstans på Baker Street!

221B Baker Street måste vara en av Londons mest kända adresser. Där bodde Sherlock Holmes! Ja, om han nu hade funnits på riktigt… och om nu Baker Street hade gått enda upp till 221 på den tiden, vilket den inte gjorde. 

När Baker Street långt senare expanderade uppstod det en rad problem kring denna mycket kända adress. Efter en rad olika turer går den idag att hitta mellan Baker Street 237 och 241 (!?) 🙂 På denna plats finns det nu ett Sherlock Holmes museum (tydligt utmärkt med  221B) Mer om turerna kring denna adress kan du läsa om här…

Vill man besöka adressen är den inte svår att hitta. Lättaste sättet att ta sig hit är att ta tunnelbanan till station Baker Street. Man behöver inte vara orolig att man gått av fel då stationens väggar har kakel som är dekorerade  med Sherlocks siluett.

När man sedan tar sig upp från stationen behöver man bara följa strömmen. Du kommer nämligen inte vara ensam om att vilja ta dig ditt. 

 

Att tänka på:

Ett besök på museet kostar i dag (september 2013) 8£ för vuxna och 5£ för barn.

Biljetter ska köpas innan du ställer dig i den långa kön in till museet! 

Mer info hittar du här…

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.