Deckarhuset 1år: Erica

Vad är det roligaste du har varit med om under Deckarhusets första år?

Hela projektet har varit roligt! Sedan vi drog igång detta har jag börjat läsa på ett mycket mer aktivt sätt – tänker hela tiden på vad det är jag läser, utvärderar och kritiserar. Sedan har det också varit skoj med alla positiva reaktioner vi fått från skilda håll. Kul att höra att folk gillar det vi gör 🙂

.

Vad är det sjukaste du varit med om?

Det var i vintras då Jessica ringde och berättade att ”vi hade fått” Peter Robinson – en av mina absoluta favoriter. Jocke skulle maila över intervjun till Peter dagen efter (har jag för mig) och ringde mig under kvällen för att spåna lite över frågorna. Jag var skakig av glädje – det kändes sååååå stort att han ville ställa upp på en intervju hos oss!

.

Har du stiftat någon ny deckarbekantskap som du troligen inte skulle ha upptäckt om det inte hade varit för Deckarhuset?

Jag har fått vidga mina vyer rejält vilket lett till att jag upptäckt författare som Arnaldur Indridason och Jed Rubenfeld. Många tips har jag fått ”offline” då folk i min närhet har velat berätta om sina personliga favoriter och halvt som halvt fått mig att lova att ta mig en närmare titt.

.

Vad tror du kommer hända med Deckarhuset under dess andra år i ”livet”?

En hel del har jag en känsla av! Jag råkar veta att idésprutorna Jocke och Jessica har en hel del ess i rockärmen 😉

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare