Deckare i absoluta toppklass


Val McDermid är en sådan där författare jag inte kan bestämma mig för vad jag tycker om henne. De böcker jag läst ur hennes serie om psykologen Tony Hill (finns även en TV-serie baserad på Tony Hill, Mord i sinnet) tyckte jag inte alls om – jag retade mig på osannolika sammanträffanden, schablonaktiga karaktärer, osv. The Distant Echo är däremot hur bra som helst – hur är det möjligt? Boken börjar i slutet av 70-talet när några studenter hittar en mördad kvinna, ett mord som inte får någon lösning förrän på 2000-talet när fallet öppnas på nytt. Val McDermid har skrivit en lång radda böcker, och trots att jag inte läst alla skulle jag generellt rekommendera hennes fristående böcker före hennes serier för det här är en engelsk deckare när den är som allra, allra bäst.


Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension av Jessica. Bokmärk permalänken.

Om Jessica

Namn: Jessica

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 29

Om mig: Pluggar, jobbar och bor i Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Bara en? Får nog bli Elizabeth George i så fall.

Gillar framför allt denna typ av deckare: Engelska deckare.