CSI: Dark motives – PC spel.

CSI
Förra veckan gick jag förbi en sån där lågprisbutik med filmer och spel och kunde inte motstå ett lite äldre CSI-spel till rea-pris. Spelet bygger på den populära serien CSI (Crime Scene Investigation) som handlar om en grupp kriminaltekniker i Las Vegas.

Upplägg
Det här spelet är från 2004 (Det finns mängder av CSI-spel). Det innebär att Grissom och Warrick Brown är med fast de försvann från TV-serien för ett tag sen.

Spelet  innehåller fem stycken olika undersökningar/fall.  I Varje fall får man en ny kompanjon (karaktär) vilket är trevligt. Den första får man lite handledning i hur man använder alla  funktioner som är enkla och logiska. Det sista fallet ska sammanbinda alla fallen men dit har jag inte kommit än.

Varje fall startar med ett offer och en brottsplats. När fallet utvecklar sig så läggs fler platser till. Man kan alltid förflytta sig till labbet för analys av bevis, till poliskommissarie Brass för husrannsaken eller beslut om man kan ta in en misstänkt, eller till sjukhus/obduktionssal.

Lagom många gånger tar kompanjonen över och förklarar hur något kan ha gått till (tillsammans med en liten ”video”).

Grafik
Grafiken är ok men inte fantastisk men det går smidigt att förflytta sig vilket jag tycker är superviktigt.

Irritationsmoment
Jag höll på att bli galen när jag spelade det första fallet! Handledarrösten upprepade hur man skulle använda funktionerna hundra gånger fast jag hade fattat det första gången. Det var extra jobbigt varja gång man startade spelet efter ett uppehåll MEN… jag förstod senare att man nog hade kunnat ta bort den irriterande rösten med hjälp av en inställning….

Något som faktiskt är ett problem är att man måste byta skiva (Det är 3 st). När man startar spelet (oavsett om man spelat det innan) så måste man lägga i CD 1. men spelar man på fall 2-5 så måste man med en gång byta till CD 2 eller 3 beroende på vilket fall man är på.

Svårighetsgrad
Jag är ingen spelfanatiker så det är svårt för mig att bedöma hur svårt det är. Jag skulle ändå säga att det inte är svårt men man måste vara EXTREMT! noggrann och ha lite tålamod för det är väldigt lätt att man missar små detaljer som är avgörande för om man ska komma vidare.

Underhållningsvärde
Jag tycker att det är ett kul spel men jag tycker att man kunde ha utvecklat labbanalyserna lite mer till olika pusselmoment eller liknande.

Sammanfattning
Ett helt ok spel men det är inte direkt nytt så försök hitta det på rea! OBS! Spelet är från 16 år.

Detta inlägg är publicerat under Tv-spel av Sara. Bokmärk permalänken.

Om Sara

Om mig: Jag är i 40-års åldern och kommer ursprungligen från Göteborg men bor utanför Örebro med familj. Till vardags arbetar jag som Kultursekreterare i Hallsbergs kommun Har läst litteraturvetenskap och filmvetenskap med fokus på kriminallitteratur/filmer. Gillar: Det mesta när det gäller kriminallitteratur kriminalserier och kriminalfilmer men det jag efterlyser är en modern deckare som är stilistiskt vacker, spännande, intressanta karaktärer och ett mord som är så magnifik uttänkt att man sitter och gapar av förundran när allt avslöjas. Väntar fortfarande på ”Den”. Roll: På Deckarhuset lägger jag upp recensioner intervjuer och lite annat blandat. Jag har även hållt ett par föreläsningar om kriminallitteratur för deckarhusets räkning. Favorit: (Bok) Givetvis svårt att välja men Jussi Adler Olsens och Leif GW Perssons böcker (med Bäckström) får mig att skratta. Andra favoriter är Anders de la Motte, Malin Persson Giolito och Ingrid Hedström men har också en stor kärlek till historiska deckare som Maisie Dobbs serien och Niklas Natt och dags 1793. När det gäller kriminalfilmer och kriminalserier gillar jag bl a klassiska Hitchcock-filmer, 7en, Vidocque och serier skapade av Lynda La Plante.